Задържаха група с български телефонни измамници, която е действала от територията на Румъния. Специализираната акция е проведена на 24 февруари в областите Стара Загора и Велико Търново. Участвали са и служители от сектор “Престъпления против собствеността“ в Главна дирекция “Национална полиция“ и техни колеги от двете областни дирекции. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Операцията е била наблюдавана от Старозагорската районна прокуратура. На територията на село Камен са били засечени петима от измамниците, а шестият е заловен в Добрич. От МВР уточняват, че групата е действала от Румъния, а потенциалните жертви били жители на областите Стара Загора, Монтана, Кърджали, Хасково, Търговище, Шумен, Варна и други места. Задържаният в Добрич е изпълнявал функцията на куриер, а останалите са били извършители на измамите.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

Според криминалисти и следователи, престъпниците са действали по две схеми – съдействие на полицейски служители при провеждана операция по задържане на измамници и пострадал роднина, който се нуждае от спешна финансова помощ за лечение. На 14 октомври 2016 година единият от задържаните – 22-годишен мъж от село Камен, е успял да измами възрастна жена от Стара Загора със сумата от 10 500 лева. В жилищата на задържаните лица са открити множество мобилни телефони, SIM-карти и парични суми.

 


Leave A Reply