Повдигнаха обвинение на директора на Дирекция ”Поддържане и пътна инфраструктура” към АПИ инж. Георги Златев, за инцидента в тунел ”Ечемишка”. Това заяви административният ръководител на Окръжна прокуратура – София Наталия Николова. Тя добави, че инж. Златев е бил информиран за корозирала носеща конструкция в съоръжението.

Георги Златев

инж. Георги Златев

”Както всички знаете на 5 февруари 2017 г. във връзка с възникналия инцидент е образувано досъдебно произвоство. Към момента е повдигнато и предявено обвинение на директор Дирекция ”Поддържане и пътна инфраструктура” към АПИ поради немърливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с ремонт и поддръжка на пътно съоръжение – тунел”, заяви ръководителят.

тунел

снимка: БГНЕС

 

По думите на Николова Златев е бил информиран за корозирала носеща конструкция на тунел “Ечемишка” и необходимостта от обработване – ”Лицето е нарушило длъжностната си характеристика, правилник за структурата и дейността за работа на АПИ, правилник за прилагане на Закона за пътищата, и наредба за поддържане и текущ ремонт на пътища и наредба за технически правила норми за проектиране на пътни тунели. Същият е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към АМ ”Хемус”, коментира Николова и поясни, че срещу инж. Георги Златев е взета мярка за неотклонение “подписка”.


Share Follow

Leave A Reply