Най-добронамерено предлагаме да се прекъсне този спор за дебата между мен и Нинова, който не е от полза на никой. Това каза Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на ГЕРБ. „Напоследък много се върнах пет-шест години назад с времето на младия Станишев. Получихме предложение. Екипи работеха по темата как да се проведе един дебат. Единствената претенция, единствената, която съм имал, е да се покажат и министрите, които ще изпълняват програмите“, каза Борисов.Борисов Нинова 2

Той обясни, че сутринта най-добронамерено се обадил с най-добър тон и ѝ е казал, че не е целта да се отвратят хората, а да представят кой какво ще прави. Според него Нинова иска да се говори, че него го е страх. Борисов посочи, че проблемът за него не е 26 март, а на 27 март какво ще правят. „Как ще направим правителства. И в двата случая има нужда и от нормална опозиция, дай да направим нещо с добър тон, да покажем, че имаме възможности в различни алтернативи да се представим добре“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Ние не сме гаджета да седим очи в очи и двамата да си говорим“, коментира Борисов. „Вече като влезем с нея на чисто във втория модул пред очите на всички да кажем: „Аз това ще го постигна като премиер, с тези хора, възможна коалиция тази и тази, ако са в парламента, ако не ще остана опозиция“, допълни Борисов. Той посочи, че не може да намери нещо, с което да е засегнал Нинова. „Разделихме се, с най-хубави думи“, коментира Борисов.


Според него по този път, по който тя е тръгнала, той няколко пъти се е връщал. „Конфронтацията и тази бруталност, която в момента шества в България, ще бъде с много тежки последици“, каза Борисов. Той изрази надежда да се ревизират отношенията между тях. „Ние сме се съобрази с трите национални телевизии“, каза той. Борисов обърна внимание, че от ГЕРБ предлагат не само лидерски, а и министерски дебат, тъй като от БСП лъжат обикновено за министрите си.

Корнелия Нинова снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова
снимка: БГНЕС

В отговор лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви: „Г-н Борисов ми предложи по телефона утре да направим дебат между нас двамата, заедно с екипи, като заяви, цитирам: „Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме”. За разлика от него, ние приемаме политиката за сериозно занимание, а не за шоу програма“. Това се посочва в позиция на лидерът на БСП Корнелия Нинова, разпространена от пресцентъра на партията.

„Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти“, се посочва още в позицията на Нинова. Според нея експертите не могат да носят политическа отговорност. „Искам лидерски дебат и всеки да заяви визията си накъде ще води България, ако спечели изборите. За да спрем с размяната на реплики, имам едно предложение към ГЕРБ. Все се позоваваме на народа – какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж, какво иска българският народ да види и да чуе – лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа“, заявява още Корнелия Нинова.


Leave A Reply