Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията на четирима кандидати за народни представители. Това става ясно от решение, публикувано на интернет страницата на Комисията.

ЦИК, снимка: БГНЕС

ЦИК, снимка: БГНЕС

Резултатите от извършените от ГРАО проверки са установили, че четиримата притежават и друго гражданство освен българско, поради което тяхната регистрация като кандидати за народни представители е заличена.

ЦИК, снимка: БГНЕС

ЦИК, снимка: БГНЕС

Заличена е регистрацията на: Веселина Янкова Котавова, регистрирана като кандидат за народен представител във Втори изборен район – Бургаски от партия „Българско национално обединение“;
Денислав Валериев Орлов, регистриран като кандидат за народен представител в Девети изборен район – Кърджалийски, предложен от коалиция „АБВ-Движение 21“; Стоянка Илиева Бакопулу, регистрирана като кандидат за народен представител в Петнадесети изборен район – Плевенски, предложена от коалиция „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“; Михаил Пламенов Косев, регистриран като кандидат за народен представител в Шестнадесети изборен район – Пловдив, предложен от коалиция „Движение Да България“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.


Leave A Reply