Министерство на вътрешните работи, ДАНС и прокуратурата ще противодействат на натиск върху социално слаби хора на предстоящите парламентарни избори в края на месец. Това стана ясно днес, след като се състоя първото съвещание на Националното междуведомствено звено относно провеждането на изборите, съобщават от Министерски съвет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На съвещанието на Националното междуведомствено звено са обсъдени въпроси, свързани с гарантирането на свободно упражняване на избирателното право на гражданите. Основната тема на съвещанието е било координирането дейността на формираните дежурни звена на прокуратурата, МВР и ДАНС, за да се осигури пълното взаимодействие между институциите, които да гарантират законосъобразността на изборите.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Специално внимание ще бъде обърнато на най-рисковите населени места и малките общини, където често изборния ден е съпроводен с налагане на икономически интереси и опити за влияние върху социално слаби хора. Националното междуведомствено звено и областните звена ще функционират от започването на предизборната кампания до обявяването на резултатите от гласуването.


Share Follow

Leave A Reply