Лидерът на БСП Корнелия Нинова изрази мнението, че “демокрацията ни отне много”. Тя направи изявлението в Стара Загора пред симпатизанти в рамките на предизборната кампания.

Изказването е публикувано и на фейсбук профила й.

“Да кажем ясно и в Европа, и на Изток, и на Юг, че имаме чест и достойнството и няма да позволим чужди господари и началници да определят съдбата ни. И аз, и този екип, и всички в БСП сме гарант, че това ще стане, когато спечелим парламентарните избори. Ние искаме държавата да пази държавния си интерес в стратегическите отрасли и ще се борим за това.
Българи, да си вземем свободата, спокойствието и гордостта обратно от Бойко Борисов. Демокрацията ни отне много. Отне ни здравеопазването, образованието, сигурността, но ни даде свободата да мислим, да имаме мнение и да се борим за правата си. Този човек ни отне и тази свобода. С SMS-и управлява митниците, с SMS -и управлява съдебната система и с SMS уволнява, ако имаш мнение. Ще ви върнем самочувствието. Повече няма да се страхувате, че ще бъдете уволнявани, мачкани и репресирани, ако се чувствате свободни и имате мнение. Вие ще бъдете свободни хора. България, ще има чест и достойнство,” пише в социалната мрежа.

Нинова-фейсбук-за-демокрацията


Share Follow