Президентът на Френската република в периода 2007-2012 година Никола Саркози изпрати поздравителен адрес до председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по случай постигнатата победа на предсрочните парламентарни избори в България.

Никола Саркози

Никола Саркози

”Непосредствено след блестящата победа на Вашата партия на парламентарните избори, държа да Ви отправя най-сърдечните си поздравления и да Ви пожелая пълен успех в трудната, но вълнуваща мисия, която българският народ избра да Ви възложи за трети път”, казва в писмото Саркози.

0000079111-article2 (1)

снимка: БГНЕС

„В момента, в който Европа прекосява сложен период и трябва да се изправя срещу многобройни кризи и взискателни предизвикателства, започвайки с това, касаещо необходимото ѝ повторно сътворяване, е важно тя да може да се облегне на управници, които притежават опит и са привързани към основополагащите ѝ ценности“, посочва още в писмото си бившият президент на Франция. Според Саркози България, която поема председателството на Европейския съюз от 1 януари 2018, ще играе особена роля в започващия период. Никола Саркози изразява увереност в това, че страната ни ще съумее да постъпи отговорно.

sarkozy-borissov-gerb-crop-600x447

„В очакване на удоволствието да Ви видя отново, Ви моля да приемете, господин министър-председател, Скъпи Бойко, израза на високата ми почит и цялото ми приятелство“, завършва в писмото си бившият президент на Франция.


Leave A Reply