Парламентарната група на “Обединени патриоти“ номинира Явор Нотев за заместник-председател на XLIV-то Народно събрание. Това заяви лидерът на “Атака“ Волен Сидеров след заседание на парламентарната група, съобщи агенция “Фокус“.

Явор Нотев, АТАКА снимка: Булфото

Явор Нотев, АТАКА
снимка: Булфото

Според Сидеров решението е прието с пълен консенсус. Той поясни, че групата ще се казва “Обединени патриоти“ и ще бъде оглавена от трима съпредседатели. Преди началото на заседанието на ПГ на “Обединени патриоти“, Сидеров коментира, че очаква разговорите за министерските постове да започнат да се водят след откриването на парламента, както и че очаква да има готов кабинет преди Гергьовден. Той обяви, че няма амбицията да бъде министър – “Мисля, че съм по-полезен тук в парламента – и като координатор в групата, и като идеолог“, каза лидерът на “Атака“.Той добави, че очаква преди Гергьовден да има вече готов кабинет.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На въпрос дали някой от тримата лидери на “Обединени патриоти“ ще влезе в Министерския съвет Сидеров отговори, че може би някой ще отиде, защото трябва да се споделя отговорността и трябва да има представители в изпълнителната власт. Според него това дава информация отвътре и възможност наистина да реализират нещо от идеите си. Относно това кои ресори биха поели, Сидеров каза, че това трябва да го предложат ГЕРБ.


Share Follow

Leave A Reply