“Убеден съм, че в предстоящите ден-два споразумението ще бъде финализирано. До една седмица ще финализираме и подпишем коалиционното споразумение с “Обединени патриоти“. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно коалиционното споразумение, предаде  агенция “Фокус“.

5446723

снимка: БГНЕС

На въпрос дали Томислав Дончев е сигурен вицепремиер и ще има поне едно място и за патриотите, Цветанов отговори – “В коалиционното споразумение е начинът, по който ще се вземат съответните решения, ще бъде залегната структурата на МС и едва след като бъде подписано тогава, вече ще говорим за персонален състав.

Към настоящия момент това са само възможни хипотези и журналистически тълкование, но не и политически реалности. Коректно е всички да се обединим около възможността да имаме 4-годишен управленски мандат и да бъдем максимално единни в отстояването на всяка позиция.“, коментира председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание.

IMG_9108-13-04-17-11-37

снимка: Фейсбук

Той обясни, че в този момент е най-важен начинът по който ще се взимат съответни решения, както и структурата на Министерски съвет – “В момента най- важен е начинът, по който ще се взимат съответните решения, по който да бъдем максимално сплотени, както и структурата на МС, която е основното място, където се правят политики“, коментира Цветанов. На въпрос как ще бъдат разпределени комисиите в парламента, председателят на ПГ на ГЕРБ добави – “Това е тема, която трябва да се обсъжда на председателски съвет и не е от компетенцията само на една или две политически формации. Формираме парламентарно мнозинство, но под една или друга форма ще бъдем коректни и ще дадем възможност на опозицията 1-2 комисии със съотвените председателски места.“, посочи Цветанов.

5435237

снимка: БГНЕС

На въпрос дали коалиционен съвет ще взима решенията в управлението, заместник-председателят на ГЕРБ коментира – “’Това е възможна хипотеза. В коалиционното споразумение, когато бъде готово, ще има срок за изготвяне на управленска програма, която да може действително да даде всички детайли и срокове.“, каза Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply