„БСП има мисия, тя има име и това име е справедливост. С вашата сила и с нашата воля ще постигнем тази справедливост“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг по случай 1 май – Световния ден на труда и солидарността.
Пред актива и симпатизантите на левицата Нинова разказа как честванията на 1 май са започнали преди 131 г. в Чикаго, но и днес 131 г. след тази дата хиляди хора по цял свят протестират в САЩ, Русия и Европа.
нинова 1 май

снимка: БГНЕС

По думите й на тези протести хората искат по-добри условия на работа, адекватно заплащане и условия з асигурност.  Според нея 131 г. по-късно проблемите остават нерешени и дори са станали по-големи.
„Днес съществува много по-модерна експлоатация на труда – неплащане на осигуровки за здраве и пенсия, работа в нечовешки условия. Днес много работници не смеят да вдигнат глава, защото няма да получат и малкото, което получават. Днес сме тук, за да им вдъхнем кураж и надежда, да защитим техните права“, обеща Корнелия Нинова.

На митинга Корнелия Нинова обясни, че БСП е влязла в 44-то Народно събрание по волята на почти 1 милион българи и обеща, че няма да предаде тези хора.
„В новия парламент вече имаме комисия, която да се занимава с некоректните работодатели, които не плащат осигуровки. Ще продължим с борбата срещу монополите, сивата икономика и в защита на българското производство. Не трябва да спираме до тук“, каза Нинова.

Share Follow

Leave A Reply