“Самоделното устройство в ж.к. „Младост“ е сглобено, за да възпроизведе взрив, но не за да убива.” Това разясни директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов.

СДВР, полиция

„Към 8.35 часа сутринта е подаден сигнал от охранител на фирмата, която охранява строителен обект, намиращ се в ж.к. „Младост“. Там има проблеми с живущите, строителите, има протести от дълго време. При пристигане на място патрулите са установили кутия, при която на първия оглед са забелязали устройство с жици и часовник. Отцепен е районът, извикани са специалисти от Дирекция „Оперативно техническо издирване“ (ДОТИ), които са обезвредили устройството“, посочи Маринов.

Младен Маринов, СДВР, полиция

От думите му стана ясно, че до момента още не може да се каже какво е веществото, което трябва да възпроизведе взрива и какво е неговото количество. “Според специалистите не е направен, така че да убива, а по-скоро ефектът е бил гръм или за сплашване, или за предизвикване на внимание към дадения обект“, каза още ст. комисар Младен Маринов.

Тази сутрин в квартал “Младост” 1 самоделно взривно устройство беше обезвредено от Специализиран отряд за борба с тероризма. Районът беше отцепен незабавно.


Share Follow

Leave A Reply