„В началото на 2019 г. би следвало да имаме ресурс за изграждане на системата за тол таксите”. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред Нова телевизия.

Николай Нанков

По думите му, от липсата на въпросните финансови постъпления държавата губи по около 1,5 млн. лева на ден. Той посочи, че с тези пари трябва да се изграждат нови пътища и да се поддържат вече съществуващите.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Министър Нанков каза още, че въвеждането на системата се бави заради многото обжалвания по процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка.
„Обжалванията са основно от чуждестранни фирми”, коментира той. За внедряването на системата са нужни седем месеца, последвани от още 12 за тестване.

Сградата на Министерски съвет

Министър Нанков заяви още, че наесен ще започне рехабилитацията на автомагистрала „Тракия”, а ремонтът ще продължи не повече от месец и половина.

магистрала път

„Още тази година ще бъдат заложени финанси за ремонт на първокласните алтернативни маршрути на магистралите „Тракия” и „Хемус”, но ремонтите ще започнат най-рано през 2018 г.”, каза още регионалният министър.


Share Follow

Leave A Reply