”С промени в Закона за  туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители.” Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението на Международния детски комплекс ”Албатрос” в курорта ”Св. Константин и Елена”.

снимка: Министерство на туризма

снимка: Министерство на туризма

Министър Ангелкова и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в България Н.Пр. Анатолий Макаров, посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия. Тя припомни, че Черноморието предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер ”Албатрос” през летния сезон, предимно от Русия и Украйна.

снимка: Министерство на туризма

снимка: Министерство на туризма

Посланик Макаров поздрави България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той подчерта, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, каза дипломатът. В обиколката участва и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

снимка: Министерство на туризма

снимка: Министерство на туризма

 

Комплекс ”Албатрос” се простира върху 14 дка площ и има прекрасна гледка към Варненския залив и Ботаническата градина. Той разполага с открит плувен басейн, денонощна охрана и 24-часово медицинско обслужване. Министър Ангелкова и посланик Макаров посетиха и Международния детски оздравителен лагер ”Бригантина” в курортния  комплекс ”Албена”. Той е в непосредствена близост до резерват ”Балтата”. Комплексът е за деца от 7 до 14 години с капацитет 400 гости едновременно при много добри битови условия.


Share Follow

Leave A Reply