Израел се стреми да забрани излъчването на катарската новинарска мрежа Ал Джазира. Това обяви израелският министър на комуникациите Аюб Кара.

Така Йерусалим смята да се присъедини към арабските държави, които вече спряха телевизията с обвинението, че подстрекава към насилие. Неотдавна Йордания и Саудитска Арабия закриха местните офиси на новинарската мрежа.

изтеглен файл (2)

Министърът на комуникациите вече е поискал от правителствената пресслужба да анулира журналистическите карти на репортерите на Ал Джазира, което да им попречи да работят в страната. Водят се и преговори с кабелните и сателитните оператори за блокиране на емисиите на телевизията в Израел.Крайната цел е законодателство, което да ги забрани изцяло. График за мерките обаче не беше посочен.

Ал Джазира потвърди намерението на Израел да затвори местните й клонове. Телевизията написа в социалната мрежа Туитър, че ще бъдат засегнати и арабските, и английските й канали. Катарската новинарска мрежа се закани да оспори решението на Йерусалим в съда.


Share Follow

Leave A Reply