Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Валери Симеонов.” Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в дискусията ”За по-чист морски туризъм” във Варна, относно проверките по Черноморието, съобщава агенция ”Фокус”.

20814160_2013415798983824_1801677170_n

”Навсякъде се правят проверки за спазване на закона. Разбира се, много трябва да се съобразява начинът и методите, по които тези проверки се извършват, за да не се вреди на българския туризъм. Проверките, които извършваме от Министерството на туризма, са само по отношение на плажовете, не по отношение на хората и винаги нашите проверки са в светлата част на денонощието. Смятам, че когато бъдат установени нарушения, ние даваме предписания, след което правим повторна проверка и ако предписанията не са изпълнени, има санкция”, обясни министърът на туризма.

Николина Ангелкова, Кабакум

Министър Ангелкова коментира, че няма координация между проверките, които извършва туристическото министерство и тези на вицепремиера Симеонов – ”Нашите проверки са самостоятелни и са свързани с управлението на плажовете, така че няма нищо общо с проверките, които се извършват от негова страна”, уточни тя.

Слънчев бряг, България

Слънчев бряг, България

Министърът на туризма добави, че още в края на миналата година е започнало обсъждане на статута на националните курорти – ”Те са имиджът на българския туризъм. Затова много трябва да се внимава с това как представяме този имидж. В момента тече обществено обсъждане на темата, така и в Народното събрание. За мен е много важно дейностите, които се извършват там да бъдат регламентирани, защото по този начин именно ние можем да гарантираме качеството на туристическия продукт”, каза Ангелкова.


Share Follow

Leave A Reply