“Остро възразяваме срещу този начин на работа на парламента. Може би отново се връща тенденцията да не се гледат законопроекти на опозицията”, каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев в процедура след гласуването на дневния ред за работата на Народното събрание.

Стойнев

„Закони на опозицията, които касаят проблемите на българските граждани и са внесени през май, юни, юли, дори не се гледат в комисии“, посочи той и призова председателя на Народното събрание Димитър Главчев да вземе мерки. „В обществото има убеждение за безнаказаност на извършителите на престъпления, но тези законопроекти не са важни за управляващите. Законопроектът ни е внесен на 25 май и не е гледан от водещата правна комисия“, обясни Драгомир Стойнев.

Главчев

„Когато става въпрос за законопроект, касаещ възстановяването на отпадналото изискване в случаите на опасен рецидиф неизтърпяната част от наказанието да не е повече от 3 години, отново не е важно за управляващите. Тук става въпрос именно и за тези „нагли“, които си позволяваха в един период от време да отвличат български граждани“, коментира той.

„В същото време ловът и дивечът са изключително важни за управляващите и е внесено като точка в днешния дневен ред, това е законопроект, внесен на 13 септември“, посочи Драгомир Стойнев. „Има огромна част от българското население, която я интересуват тези проблеми, а не кога ловците могат да ловуват“, заяви той.


Share Follow

Leave A Reply