“Крайният собственик на „Дунарит” е една офшорка, за която се говори, че е на Цветан Василев”. Това заяви за Нова телевизия министърът на икономиката Емил Караниколов. Той подчерта, че оръжейният завод няма никакви проблеми и лицензи не са му били отнемани: “Дунарит” произвежда и товари стоката си на кораби”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По повод обвиненията, че държавата смята да си присвои дружеството, той коментира: “Не говорим за национализация, а за публична продан. Защо да е притеснително, че държавата може да влезе в едно дружество на държавен принцип?”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Министърът изрази надежда, че на 6 октомври лицензът на оръжейното дружество “Емко” ще бъде възстановен, ако дружеството е отстранило нередностите.Той подчерта, че решенията за лицензите се взимат от междуведомствен съвет, а не самостоятелно от него.

снимка: iStock

снимка: iStock

“Правителството защитава интереса на работниците”, изтъкна Караниколов. По повод нападките срещу себе си, че дестабилизира оръжейния сектор, той беше категоричен: “Държавата не е лош стопанин. Има калпави мениджъри”.

снимка: Монитор

снимка: Монитор

В края на юли тази година държавата прекрати лиценза на “Емко”. Обяснението беше, че в дейността на завода са установени редица нарушения, които трябва да бъдат остранени. Сред тях са неправилно съхраняване на боеприпаси и други вещества, както и проблеми с пожарната безопасност.

 


Share Follow

Leave A Reply