Утре ще има среща между „Кинтекс“ и „Емко“, за да разговарят за взаимоотношенията им оттук нататък. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов след заседание на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм относно дейността на дружеството „Дунарит“ АД-Русе и „Емко“.

Емил Караниколов„В Междуведомствения съвет не получаваме текуща информация, а крайни доклади. Ако докладът ни бъде предоставен по-рано, ще се съберем незабавно“, посочи той. „Имало е разговор между „ВМЗ- Сопот“ и „Емко“. Доколкото съм информиран от „ВМЗ“ са питали дали дружеството продава стоката или част от нея“, коментира Емил Караниколов.

снимка: Монитор

снимка: Монитор

„Когато на производствената площадка имаш боеприпаси, които се съхраняват, за мен трябва законът да казва да се спре производството, а не вносът и износът. Защото ти така не можеш да се освободиш от наличните стоки. Ако тази идея бъде одобрена ще променим закона“, обясни министърът на икономиката.

Производство на оръжия в завод "Арсенал" в Казанлък. Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Караниколов уточни, че дружеството „Емко“ от много време не плаща на Министерство на отбраната наем на складовете, които използва. „Доказано е в съда, че офшорката, притежаваща „Дунарит“ е от престъпна дейност и има доказателства кой е нейният собственик- Цветан Василев. В следствие на тези доказателства съдът е блокирал вписването на всякакви действия по партидата на „Дунарит“, посочи икономическият министър.


Share Follow

Leave A Reply