Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) започна в отсъствието на премиера Бойко Борисов. Причината за това е, че премиерът Борисов и икономическият министър Емил Караниколов са поканили протестиращи работници от “Емко” на среща.

Димитрина Маркова и Красимир Падарев приеха поканата на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов за среща в Министерски съвет. Представителите на Инициативния комитет обявиха решението да приемат протегнатата ръка за диалог.

Снимка: informo.bg

Снимка: informo.bg

От трибуната на протеста те заплашиха, че ако до сряда няма решение на техния казус в протеста ще се включат не 1300 човека, а много повече и тогава всички ще отидат при тях.Протестиращите направиха символична стена под прозорците на Министерски съвет, където се очаква да се проведе срещата.5786511

Съветът по Национална сигурност започна без участието на премиера Борисов и вицепремиера, и министър на отбраната Каракачанов. При президента вече влязоха правосъдният министър Цецка Цачева, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на финансите Владислав Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Държавна Агенция “Национална сигурност” Димитър Георгиев.5786510

В Консултативния съвет се включиха още председателят на Народното събрание Димитър Главчев и председателят на ВКС Лозан Панов. От страна на ГЕРБ при президента влезе зам.-председатела на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова, и лидерът на ДПС – Мустафа Карадайъ.


Share Follow

Leave A Reply