Летище София посрещна днес рекордния за българско летище 5-милионен пътник от началото на годината. Това е Петя Стоянова от Варна. Късметлийката получи приза два дни преди рождения си ден. Съветът на директорите на “Летище София” ЕАД приветства 5-милионния си пътник и ѝ подари кошница с цветя и ваучер на стойност 150 евро за пазаруване в магазините на аеропорта, допълниха от пресцентъра на България Ер.
991-ratio-letishte-sofiia
Изпълнителният директор на България Ер Христо Тодоров също честити на пътничката. Той й връчи най-високия златен клас карта за членство в лоялната програма Fly More на националния превозвач. С нея Петя получава редица предимства и безплатни услуги при пътуване с авиокомпанията, сред които безплатен ъпгрейд на билета до бизнес класа, повече багаж, безплатни билети за полети на България Ер при определен брой пътувания.
Летище София
“Малко преди кацането ни казаха, че полетът ще е малко по-специален, защото на борда на самолета е 5-милионният пътник на летище София за тази година. След това съобщиха моето име и това ме изненада доста”, разказа Петя. Изборът на Петя Стоянова е направен на случаен принцип на борда на самолета, на който е имало повече от 100 пътници.
самолет, България Ер
“Днес летище София посрещна своя 5-милионен пътник. Рекорд, който е постигнат за първи път в историята на българско летище“, обяви и изпълнителният директор на столичното летище Владимир Рапонджиев. Той добави още, че отличните резултати се дължат на усилията на служителите му, на авиокомпаниите, на увеличените честоти на полетите по различни маршрути, както и на новооткритите линии.
летище
Статистиката на летище София показва, че най-предпочитаните дестинации за пътуване през деветте месеца на 2017 г. са: Лондон (334 406), Франкфурт (130 028) и Мюнхен (129 156). Варна пък попада в топ 10, като заема 7-мо място (92 907).

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

През миналата година столичната аерогара успя да обслужи с около 20 000 души по-малко. Тогава от летището съобщиха, че ако са имали още един ден, са щели да попълнят бройката до 5 милиона.


Share Follow

Leave A Reply