Идеята оградата по турската граница да бъде обявена за обект от националната сигурност е отпреди повече от 1 година и не е свързана с активностите на депутата от БСП Елена Йончева. Това каза Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Бойко Борисов и бивш вътрешен министър, пред бТВ.

Бъчварова

По думите на Бъчварова това е обсъждано по времето, когато тя е била вътрешен министър. „Тогава г-жа Йончева едва ли е имала идея, че ще бъде депутат”, посочи Бъчварова. „Имаше становище на юристите, че за да бъде обявено като такова, съоръжението трябва да бъде завършено и тогава да се вземат всички мерки, за да се защити информацията за него”, допълни бившият вътрешен министър.

снимка: http://epicenter.bg/

„Едва ли Йончева е избрана за депутат, за да прави филми”, каза още бившият вътрешен министър.
Според нея информацията за оградата не трябва да бъде публична. Това, че информацията ще бъде класифицирана, не ограничава правата на Йончева да получи информация, но няма право да я разпространява, поясни още тя.

еленай йончева2

ГЕРБ не се страхува нито от Корнелия Нинова, нито от Елена Йончева, категорична беше Бъчварова.

Преди дни тя атакува лидера на БСП Корнелия Нинова по повод казуса с писмото, което тя иска да изпрати до Специализирания наказателен съд, в което да бъдат обявени имената на всички политици, които нерегламентирано са били финансирани от КТБ.

КТБ

Бъчварова обяви, че Нинова лъже, защото Бойко Борисов е искал да подпише това писмо, а тя след КСНС е казала, че той не го е подписал. „Не мога да не реагирам тогава, когато има откровена неистина, а това беше точно такава ситуация. Аз бях свидетел, когато Корнелия Нинова направи това изказване, Борисов реагира и след това с изумление видях, че тя отрича. Не знам защо го прави”, каза Бъчварова.

Корнелия Нинова, лидер на БСП и Бойко Борисов лидер на ГЕРБ

Тя припомни, че при завръщането си от Брюксел още със слизането от самолета Борисов е разпореди да му донесат писмото и го е разписал.


Share Follow

Leave A Reply