Парламентарната група на БСП, подкрепена от ДПС, ще внесе вот на недоверие към кабинета, след като бюджетът за догодина мине на второ четене. Въпреки първоначално обявената позиция на левицата темата да бъде корупция, групите на БСП и ДПС обсъждат и други теми за вота на недоверие към Борисов и коалиционните партньори на ГЕРБ от Обединени патриоти. Предстоят разговори и с групата на Веселин Марешки “Воля”.

бойчев

“БСП и ДПС имат решение на партийните си органи на най-високо ниво за това, че това правителство и водената от него политика е вредна и опасна за страната”, заяви Жельо Бойчев от БСП. “Парламентарните групи са упълномощени да ползват всички демократични парламентарни средства за искане на вот на недоверие от там и свалянето на правителството от власт”, каза Бойчев.

снимка: halcyongroup.eu

снимка: halcyongroup.eu

„Изразихме съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство, но вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на това правителство да не бъде атакувано в следващите шест месеца. Затова ПГ на БСП предложи фокусът да бъде поставен за вот на недоверие за несправянето с борбата с корупцията. Това може да бъде насочено и в сферата на националната сигурност, здравеопазването, демографската политика. Остана допълнително да бъдат уточнени мотивите и конкретната тема“, подчерта депутатът от левицата. “Постигнахме съгласие, че тази парламентарна инициатива трябва да се развие след окончателното приемане на бюджета”, допълни Бойчев.


Share Follow

Leave A Reply