След филма „Граница“ искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов. Това посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на партията. Искането й е във връзка с представения в понеделник филм на депутата от левицата Елена Йончева “Граница”.

Корнелия Нинова

„По темата граница и филма на Елена Йончева – става дума не само за национална сигурност. Освен фактите, които видяхте, живите кадри – тук става въпрос за корупция. 200 млн. лв. от хората са изсипани там. По-важно има свидетели, чухте свидетел. Служител, кото говори за организирани канали за трафик“, коментира Нинова.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

От думите й стана ясно, че от БСП ще потърсят чрез българското и международното право защитата на служителя от „Гранична полиция“ от филма на Елена Йончева „Граница“ като свидетел.

БГНЕС

БГНЕС

Нинова посочи още, че БСП ще внесе подписка днес с искане за изслушване в залата на Народното събрание на премиера Бойко Борисов. Според нея това може да се случи и на закрито заседание. Тя поясни, че БСП иска истината за наркотрафика и за купуването на гласове от премиера. „Ако откаже да дойде – ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже, ако дойде обаче – истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи“, заяви Нинова.


Share Follow

Leave A Reply