„В момента, президентът Румен Радев и БСП са като скачени съдове. И едните говорят за оставка на правителството, и президентът говори за оставка. Оставки могат да искат всички, но в момента мнозинството е стабилно.” Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Лице в лице” по bTV.
Борисов, ГЕРБ
Във връзка с предстоящото отчетно събрание на ГЕРБ, на което ще бъде предложена декларация, че партията никога няма да се коалира с БСП, Цветанов коментира: „Ще предложим такава декларация, защото трябва веднъж завинаги да спрем със спекулациите, че имало хора от БСП, които преговаряли с ГЕРБ за съвместно управление”. По думите му в момента левицата се опитват да дискретират правителството и да провокират постоянно напрежение в политиката.
председателство, България, Съвет на ЕС, лого
“Ние имаме една единствена цел във връзка с европейското председателство – да участваме всички в този процес. Опозицията имаше възможност техният лидер да бъде шеф на българския парламент”, каза още Цветанов. Той бе категоричен, че въпреки това „националният отбор” на страната ни трябва да бъде обединен, защото предстои председателство.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Най-важното е, че когато беше тук председателят на европейския парламент Таяни видя, че всички групи бяха в парламента и слушаха неговото изложение и представата му за Европа”, допълни Цветанов.


Share Follow

Leave A Reply