“Наближава Коледа, а тогава в ДПС се случват чудеса – докато Ахмед Доган се гордее да е националист, вие отричате, че Ньойският договор е несправедлив за българската държава”, каза народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Юлиан Ангелов в декларация от името на група в отговор на декларацията на ДПС. „Днес станахме свидетели как една партия се държи антибългарски, как една партия обслужва интересите на чужда държава, как една партия отрича, че Ньойският договор е несправедлив за българската държава. За пореден път доказахте, че сте антибългарска партия, вие от ДПС“, поясни Ангелов.

БГНЕС

БГНЕС

Той подчерта, че Ньойският мирен договор оставя стотици хиляди бълагари извън пределите на България. „Не трябва една държава да бъде наказвана и да бъдат отрязани от нея територии, населени с етнически българи.“, каза той и подчерта, че това не трябва да се повтаря.

снимка: Front.bg

снимка: Front.bg

Ангелов поясни, че с шествията си, които от ДПС разкритикуваха, патриотите почитат и паметта на загиналите във войните. „ВМРО участва най-активно в спасяването на българските евреи. Къде беше тогава Главното мюфтийство? Когато приказвате неистини, вземете да прочетете малко повече. Когато говорите от тази трибуна, ние не само ще викаме от зала, но ще направим така, че да покажем на всички, че вие отново и отново лъжете и манипулирате с единствената цел да се домогвате до властта. Повече няма да влизате в българската власт. Нямате място там. Вие сте вредни за българската държава“, заяви Ангелов. Според него се забелязва стопляне на отношенията между ДПС и турски политици. По думите му явно от това започват критиките към националистите.


Share Follow

Leave A Reply