Специализираната прокуратура е задържала организирана престъпна група за производство на наркотични вещества, занимавала се и с отпечатването на фалшиви банкноти. Това съобщи на брфинг главният прокурор Сотир Цацаров. От думите му стана ясно, че организираната престъпна група се състои 5 души, които са били задържани в четвъртък от спецсъда.

главният прокурор сотир цацаров

Лидерът на групата, освен, че се е занимавал с производство, се е занимавал и с печатарски машини. За една от машините има подозрения, че е укрита по време на предна реализация преди доста години и е била скрита в земята.

снимка: PYMNTS.com

снимка: PYMNTS.com

Нито една от задържаните банкноти не е стигнала до реализация вън от мястото на производство. Плаките, които са подготвяни са високо качество, те са 100 доларови, 100 еврови банкноти. Подготвяли са и 500 еврови банкноти, информира Прокуратурата.

прокуратура

Към момента обвиняеми са петима. Едно от лицата се издирва. Реализацията се е развила в Стара Загора и Габрово, проведени са десетки обиски. Главният прокурор уточни, че производството на наркотици е било в село Долно Сахране, а печатарската дейност е развита в заведение -механа в Габрово, което се казва „Мустанг”. Механата е изоставена, но там са поместени въпросните плаки и печатарски машини.


Share Follow

Leave A Reply