„В БСП има разделение заради участието на лидера Корнелия Нинова в приватизацията.” Това каза в предаването „Тази сутрин” по БТВ Румен Гечев от БСП. Той е обиден от изказването на социалиста Кирил Добрев в интервю за БТВ, с което той прехвърля вината за разграбването по време на масовата приватизация на Жан Виденов и Гечев.

Румен Гечев

Румен Гечев

„Искам да изкажа своето изумление, че вторият човек в БСП излиза по национална телевизия и говори, че грехът за „разбойническата” приватизация е на правителството на Жан Виденов и мой”, коментира Гечев. Той припомни, че Законът за приватизацията е приет през 1992 г. По думите му правителството „Виденов”, в което той беше министър на икономическото развитие, не е правило съществени промени в този закон. „Големите промени бяха направени от правителството на СДС”, обяви икономистът.
Кирил Добрев снимка: БГНЕС

Кирил Добрев
снимка: БГНЕС

На въпрос дали Нинова е била приближена на Иван Костов, той отказа да отговори с „да” и „не”, но каза: „Оценката ми е, че няма как да получиш такава апетитна хапка, т.е. външнотърговско дружество, без да си приближен на Костов. „Не съм съгласен моята партия да носи отговорност за приватизацията по времето на Костов”, повтори няколко пъти Румен Гечев.


Share Follow

Leave A Reply