Заместник-министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Моника Панайотова и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков гостуваха на среща на Младежи ГЕРБ-София. Панайотова разясни на младежите основните ангажименти, задачи и инициативи на ротационното председателство на Съвета на ЕС, което България пое от 1 януари 2018г., съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

1 (2)

„Председателството е един маратон по преговори и постигане на консенсус“, каза Панайотова. Тя разказа на младежите за основните приоритети на българското председателство, както и за фокуса върху Западните Балкани по отношение на повишаване на свързаността им и постигане на по-ясна европейска перспектива за страните от региона.

Моника Панайотова, Андрей Новаков

Моника Панайотова, Андрей Новаков

Панайотова презентира и основните функции на страната-председател и дискутира с младежите законодателната дейност по отделните досиета по време на председателството, както и ролята на отделните европейски институции в организационната архитектура на Съюза.

4 (2)

Андрей Новаков разказа за ролята на евродепутатите по време на председателството. Той също така информира младежите за стартиращата по негова инициатива програма „Алеко“, която дава възможност на младите хора в Европа за професионален стаж във водещи компании извън ЕС.


Leave A Reply