„Не водим кампания срещу никого от нашето политическо семейство, водим разговори“, каза евродепутатът и председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев във връзка с изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, че ПЕС води кампания лично срещу нея.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Бях изненадан от позицията на БСП и съм го споделил с ръководството на партията. Политиката за защита на жените е приоритет на социалистите в продължение на десетилетия, защото левицата винаги е била в тяхна защита и винаги сме разчупвали стереотипни представи. Начините за потискане и дискриминация на жената съществуват и до ден-днешен и затова ние поставяме това като приоритет и БСП е част от него. Иска ми се БСП да се вслушат в гласовете на партиите от нашето семейство, въпреки че има много различия по различни въпроси“, обясни той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Станишев уточни, че Истанбулската конвенция е документ, подписан от 47 страни членки на Европа и ратифициран от по-голямата част от тях. „Идеята е да има общ законодателен стандарт и да се създадат политики и инструменти той да бъде прилаган от всички страни членове на Съвета на Европа, независимо дали това е приоритет на едно правителство, или не“, уточни той. Евродепутатът уточни още и че не споделя позицията на президента Румен Радев относно ратифицирането на Истанбулската конвенция. „Дори изразявам съжаление, че тя е такава“, каза още Станишев.


Leave A Reply