Новият директор на „Новини и актуални предавания“ в БНТ ще е бившият генерален директор на държавната телевизия Уляна Пръмова. Решението е прието днес от Управителния съвет на националната медия. Пръмова заемаше същата позиция през 2003/2004 година. Тя ще отговоря за развитието на новините, публицистиката и информационните формати, съобщават от обществената телевизия.

Уляна Пръмова

Уляна Пръмова

Уляна Пръмова е била генерален директор на БНТ в два последователни мандата до 2010 година, както и директор на дирекция „Информация“.

Пръмова е работила като:

завеждащ редакция „Студио БТА“ в Българската телеграфна агенция, управляващ директор в телевизия ВВТ, създател на новините на телевизия „Ден“, ръководител на отдел „Вътрешна политика“ във в. „Континент“, кореспондент на БНТ и БНР в Женева и Виена. Журналистическата ѝ кариера започва в БНТ като международен редактор.

В края на миналата година назначеният от новото ръководство на БНТ директор на „Новини и актуални предавания“ Константин Кисимов подаде оставка и мястото от тогава е свободно.

Уляна Пръмова е завършила Френска езикова гимназия в София, италианска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и гръцка филология в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, английски, немски и руски език.


Leave A Reply