Днес в ПьонгЧанг бяха открити 23-те зимни Олимпийски игри. 92 държави и над 6 000 спортисти и делегати участваха в церемонията на Олимпийския стадион пред около 35 000 зрители.

Capture

Откриването започна с представянето на всички държави и техните участници, а под №32 на Олимпийския стадион се появи и българската делегация, начело с носителя на световната купа на FIS в сноуборд слалома за 2016 година Радослав Янков, който бе знаменосец.

juhjhn

Най-многобройни бяха делегациите на САЩ и Китай, следвани от тези на Великобритания и Норвегия. Голям интерес предизвикаха и руските спортисти, които излезнаха под флага на Олимпийските игри. Безспорно изненадата на вечерта бе в края, когато на стадиона се появи обединен отбор на Северна и Южна Корея под флага на Корейския полуостров.

juh

Последваха множество официални речи, в които участие взе и президентът на страната-домакин Мун Джен, който обяви, че игрите в ПьонгЧанг са открити.

kkk

В края на церемонията олимпийската шампионка от Ванкувър 2010 и сребърна медалистка от Сочи 2014 фигуристка Ю На Ким получи възможността да запали олимпийския огън.

 


Leave A Reply