Първи официални обвинения срещу продуцента Харви Уайнстийн. Прокурорът на щата Ню Йорк в САЩ съобщи в неделя, че е поискал съдебна отговорност от студиото, основано от Уайнстийн.

Причината е, че компанията не е защитила своите служителки, които са били тормозени от продуцента. Действията на прокуратурата на Ню Йорк идват 4 месеца след избухването на скандала около Уайнстийн. Досега срещу него нямаше официално повдигнати държавни обвинения.

Planned Parenthood 100th Anniversary Gala

Близо сто жени обвиниха милионера по различно време и повод в сексуален тормоз, агресия или изнасилвания. Много от тях вече го атакуваха с граждански искове, но досега всемогъщият продуцент не бе станал обект на съдебно преследване.

991-ratio-harvi-uajnstijn

Скандалът обаче стана медиен след редицата холивудски актриси, които открито започнаха да говорят за това как продуцентът се е опитвал да се възползва от тях. С обвинения срещу него вече излязоха повече от 80 жени, включително звездите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ума Търман и Салма Хайек. Уайнстийн публично се извини за непристойното си поведение, но категорично отрече да е бил в контакт с някоя от жените без нейното съгласие.


Leave A Reply