Българският ансамбъл по художествена гимнастика показа новите си композиции, с които ще се състезава през този сезон. В столичната зала „Арена Армеец“ се проведе открито контролно на националния ни отбор, в което освен възпитаничките на Весела Димитрова, своите нови съчетания показаха още Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, Йоанна Николова, Марина Иванова и Биляна Писова. Бронзовата медалистка от Световното първенство в Пезаро Невяна Владинова не взе участие в контролното поради контузия на глезена.
художествена гимнастика
Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Теодора Александрова демонстрира отлична форма, с което даде индикации за силно представяне на първия голям турнир за годината – Гран при на Москва. В надреварата в руската столица, която ще се проведе от 17-ти до 19-ти февруари, освен ансамбълът ни, участие ще вземе и Боряна Калейн на индивидуално. В съпътстващия турнир при жените за България пък ще играе Ерика Зафирова.
художествена гимнастика
Тази година България ще е център на световната художествена гимнастика като домакин на шампионата на планетата през септември, а преди това в края на март ще се проведе и кръг от световната купа при невиждан интерес от отбори.


Leave A Reply