„Няма абсолютно никакъв риск от това да се презастрои Пирин.“ Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в „Тази сутрин“ по БТВ. Попитана дали държавата ще направи крачка назад, заради протестите за Национален парк „Пирин“, Ангелкова отговори: „Изключително важно е да се развива планинският туризъм и „Пирин“ със сигурност е част от това развитие. Всичко трябва да става по правилата. Това, което правителството прие е промяна на плана за управление на парк „Пирин“ и възможността единствено да се изграждат спортно-технически съоръжения, какъвто е лифтът. Няма абсолютно никакъв риск от това да се презастрои планината“, заяви министърът на туризма. „Независимо от липсата на инфраструктура, ние продължаваме да бележим ръстове в зимния туризъм“, коментира тя.
лифт Банско
Във връзка с почивките по морето, Министър Ангелкова заяви: „Лятната почивка може да бъде по-скъпа, но това зависи от бранша. В България 100% от сектора е частен, но смятам, че е добре да се повишат малко цените”. По думите ѝ България продължава да бъде на едно от първите места по евтина почивка през лятото.
На въпрос дали заедно с вицепремиера Валери Симеонов ще проверяват летните курорти, Ангелкова коментира, че понякога имат различно мнение по дадени теми, но това е нормално.


Leave A Reply