„Ръководството на БСП пропагандира тезата, че има два вида политическо насилие – лошо преди 9 септември 1944 година и добро след 9 септември 1944 година. Справедливо – извършено от тоталитарната комунистическа и държава, и несправедливо – извършено след преврата от 1923 година и след Втората световна война.“ Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в декларация от името на групата, предаде Агенция „Фокус“. „Като европейска и дясноконсервативна партия ГЕРБ осъжда и ще се бори срещу всяка антидемократична идеология, каквито са идеологиите на националсоциализмът, фашизмът и комунизмът“, каза депутатът от ГЕРБ.
Димитър Главчев, Тома Биков
„Ръководството на БСП не е в състояние да води нормален политически диалог в рамките на демократичния процес. То е готово да се оттегли от демократичния консенсус, постигнат след рухването на комунизма, според който политическото насилие трябва да бъде осъдено и да остане в историята като поука за идните поколения“, заяви Тома Биков.
Нинова БСП
„На 13 февруари 2018 година ръководството на БСП разпространи позиция до премиера Бойко Борисов, в която осъжда провеждането на Луковмарш. Посочваше се, че Народният съд от 1945 година е едно необходимо и неизбежно военно правосъдие. По-късно ръководството на социалистите се разграничи от тезата, свързана с Народния съд“, обясни Тома Биков. „Преди 2 седмици докато парламента отдаваше почит към загиналите хиляди хора след преврата от 9 септември представители на БСП бойкотираха и се опитаха да саботират възпоменанието и отдаването на почит с минута мълчание“, припомни депутатът. „Този позорен акт е симптом за липса на елементарно човешко състрадание към невинните жертви на политическия терор“, изтъкна той.
почит към жертвите на комунизма
„На 23 януари 2018 година БСП поиска оставката на министъра на образованието, защото 28 години след рухването на комунистическия режим е предвидено българските ученици да изучават понятия като терор, атентат, комунизъм“, коментира Тома Биков. „Тези факти са симптом за ценностна атрофия в средите на една от основните политически сили в България. Това състояние крие редица рискове за обществото“, каза още той.


Leave A Reply