На 15 и 16 февруари Федерика Могерини, заместник-председател на Европейската комисия и върховен представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, и Йоханес Хан, европейски комисар отговарящ за политиката за съседство и преговори за разширяване, ще участват в неформалната среща на министрите на външните работи (Гимних) в София. Това съобщиха от пресцентъра на Представителство на ЕК в България.

epa06383010 Federica Mogherini the EU High representative for foreign policy gives a press conference at the end of a EU Foreign Ministers meeting in Brussels, Belgium, 11 December 2017. The Foreign Minister met following a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Федерика Могерини

На 15 февруари ще се проведат работни заседания, посветени на Сирия, Западните Балкани и Корейската народно-демократична република. На 16 февруари към 28-те министри и Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще се присъединят петте външни министри от страните кандидати за членство: Албания, Бившата югославска република Македония, Сърбия, Турция и Черна гора.

Йоханес Хан снимка: БГНЕС

Йоханес Хан
снимка: БГНЕС

На 16 февруари Федерика Могерини ще вземе участие и в Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политиката за сигурност (ОВППС) и Общата политика за сигурност и отбрана (ОПСО). След срещата в петък е насрочена пресконференция около 12.15 часа, която ще се предава на живо по сателитния канал EbS+ .


Leave A Reply