Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на транспорта и съобщенията на Република Македония Горан Сугарески имаха работна среща днес в София. Повод за разговорите бе поетият ангажимент от министър-председателя Бойко Борисов за изпълнение на главния приоритет в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС за свързаността на Западните Балкани, съобщава пресцентърът на министерството.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Основен акцент в разговорите между министрите е поставен върху транспортен коридор 8. Двамата са обсъдили в детайли напредъка по изграждащите се участъци. Свързаността между България и Македония, както и възможността за съвместно финансиране на оставащите отсечки от пътната и железопътната инфраструктура в двете държави е била другата дискутирана тема.
Московски е посочил възможността да се търси общ вариант за изграждането на пътна, железопътна и дигитална инфраструктура с Македония. Той е уверил Сугарески, че за изграждането на другите участъци от транспортния коридор може да разчита на пълна подкрепа от премиера Бойко Борисов, както и от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Развитието на транспортен коридор 8 предстои да бъде обсъдено на среща между министър Ивайло Московски и министъра на инфраструктурата и енергетиката на Албания Дамян Гикнури, се посочва в съобщението.


Leave A Reply