„Няма да позволим на ГЕРБ да прави историческа интерпретация на фактите от историята ни и да се опитват да заметат реалните проблеми на гражданите.“ Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев в декларация от името на група.

Жельо Бойчев, БСП

Жельо Бойчев, БСП

„Трябва да поздравя колегите от ГЕРБ много успешно, много умело използват историческите теми и връщането назад в историята в опита да покриват реалните проблеми на българските граждани в момента. Поздравявам г-н Биков, справяте се успешно. Друг е въпросът дали българските граждани ще го разберат. Това, на което ние категорично ще се противопоставяме е на този ваш опит да изместите теми. Ако има тема, която трябва да бъде на дневен ред в българското Народно събрание днес и трябва да отнема енергията му и да нажежава страстите, това е защо в момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани“, заяви Бойчев.
Тома Биков снимка: БГНЕС

Тома Биков
снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ прочете писмо до парламента от 13 февруари от директора на НЗОК, който казва следното: „към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат над 271 млн. лв.“. „Обезпокоителен факт е, че постъпват сигнали от здравноосигурени лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставянето на фондово обезщетение от здравните каси на страни – членки от ЕС“, коментира Бойчев. Той прочете още, че с това писмо директорът на Здравната каса предлага да бъде извършена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв.“, допълни той.


Leave A Reply