Любослав Пенев изпълни заканата си и напусна Конгреса за избор на президент на БФС.

„Не мисля, че за да се проведе демократичен избор, се гласува по този начин. Нито е честно, нито е справедливо. Не мисля, че така трябва да се управлява българският футбол. Щом имаме възможност, изборът трябва да е демократичен. Сега не се допускат хора от моя щаб, както и на Ивайло (б.ред. – Дражев), в комисиите. Това е задължително. Това е фарс. Аз съм меко казано възмутен. Любо Пенев и екипът му не участват в уредени мачове.“, каза Пенев, цитиран от бтв.

Любо Пенев, снимка: 24 часа

Любо Пенев, снимка: 24 часа

Бившият селекционер на националния отбор по футбол е възмутен и от начина, който е определен за гласуване. Както и от факта, че в комисиите не са допуснати хора от неговия и от щаба на третия участник в надпреварата за шеф на БФС Ивайло Дражев.

„Нека по-добрият, по-сериозният победи. Няма как при искане за демократичен избор да не се позволява промяна в комисиите. И тази тройна бюлетина. Какво правим? Какво значи „тройна бюлетина“? Едната пускам, а другата я давам на областните и зоналните? Това не е начинът, според мен. Трябва да се замислите сериозно. Любо Пенев и екипът му не участват в уговорени мачове. Напускаме залата!“

 

„Абсолютен фарс и цирк. Видяхте какво се случи в началото. Оставиха две легенди с 200 мача за националните гарнитури на България да слушат химна отвън. Бъдете сигурни обаче, че тези избори сме ги спечелили“, заяви от своя страна „дясната ръка“ на Любо Пенев Николай Илиев.


Leave A Reply