„Правителственото на премиера Заев, лично той, както и президентът Георге Иванов направиха това, което беше повратната точка в нашите отношения. Благодаря за техния кураж, визионерство и гражданска позиция. Те направиха възможна тази перспектива, към която България винаги е била отворена“, каза президентът Румен Радев в Скопие, след като се срещна с македонския премиер Зоран Заев.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

На среща в Скопие с македонския премиер президентът Радев подчерта, че с подписването на двустранния договор за приятелство и добросъседство между страната ни и Република Македония е била затвърдена и европейската перспектива за целия регион на Западните Балкани. Министър-председателят Зоран Заев подчерта, че визитата на българския държавен глава в Скопие е доказателство за добрите двустранни отношения и благодари за подкрепата на страната ни за процеса на европейска интеграция на Република Македония, както и за поставянето на Западните Балкани като приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Договорът за приятелство вече носи добри резултати, всеки министър от македонското правителство вече е бил на посещение в България и разговаря за перспективите за засилване на двустранното сътрудничество“, подчерта Зоран Заев. Той открои енергетиката, транспортната инфраструктура и други сфери, в които предстои да бъдат постигнати конкретни резултати и благодари за помощта, която страната ни оказва на македонската полиция и армия.


Leave A Reply