„Работата на премиера е да спре корумпираните си чиновници в министерства, агенции и държавната администрация, за да може парите да стигат за лечение на българските граждани. И да прочете Конституцията – кой кого избира и назначава“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред Нова телевизия.

Бойко Борисов. снимка: БГНЕС

Бойко Борисов. снимка: БГНЕС

Според него Борисов трябва не да не осигурява пари, от които се краде, а да спре кражбите. „Утре може да чуем, че ще затвори болници, за да спре кражбите в здравеопазването. Хората ще умират по улиците, за да не открадне някой от лечението“, посочи той. Свиленски уточни, че парламентарната група на БСП има искане за изслушване на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев в здравната комисия, на база писмото, с което той абсолютно аргументирано информира за проблем органа, който го избрал.

Камен Плочев

Камен Плочев

„Изненадан съм от незнанието и на министър-председателя, и на министрите Ананиев и Горанов за това как функционира държавната система в България. Вярно е, че министър-председателят рядко идва в Народното събрание и може би вече е забравил кой кого избира, но председателят на НЗОК е избран от българския парламент и ако трябва да информира някого и да поиска нещо, това е Народното събрание. Недопустимо е министърът на здравеопазването да не знае за съществуването на проблема, но това е проблем за министъра, не за управителя на Здравната каса“, коментира Свиленски.


Leave A Reply