Българин, обвинен в измами с кредитни карти, беше убит заедно с жена си в дома им в Кейптаун. Полицията съобщи, че са открили Анджело Димов и втората му съпруга Неси Пеева в Белвил, в южните предградия, простреляни в областта на главата. Според източници на полицията те са били „екзекутирани”, а телефоните и лаптопите им – откраднати. Димов се е борил срещу обвинения в измами с кредитни карти в съда за търговски престъпления в Белвил и е бил представляван от кейптаунския адвокат Уилям Буут.

снимка: Star-Telegram

снимка: Star-Telegram

Той каза, че не иска да коментира инцидента, тъй като това е полицейско разследване, но сподели, че в момента се опитват да помогнат на шестгодишната дъщеря на двойката. Момичето е първи клас, то разбрало, че нещо не е наред, когато никой не отишъл да го вземе от занималня. Съседите на семейството споделят, че не са чули нищо в нощта, в която е извършено престъплението. Пеева се е занимавала с приготвянето на торти за рождени дни и сватби. Работила е в известен ресторант в Нюландс, преди да се срещне с Димов. Семейна приятелка казва, че компанията на Пеева е била успешна, но тя не знаела нищо за бизнеса на съпруга си. Той е прекарвал големи периоди от време извън страната, пояснява тя.

полиция

Според източник, близък до семейството, 27-годишният син на Димов от първия му брак е пребивавал в малка постройка в двора на къщата на семейството. През декември миналата година той е бил сериозно ранен при инцидент с мотор и известно време е бил в кома. След като излязъл от болницата, е пътувал до България и скоро след това се е върнал обратно в Южна Африка. Друг източник съобщава, че през декември миналата година бизнес партньорът на Анджело, който живее в Токай, е бил жертва на въоръжен грабеж. Източникът заяви, че познати на семейството, които са били подозрително настроени към дейността на Димов, смятат, че може да има връзка между грабежа и екзекуциите.


Leave A Reply