Луковмарш ще се проведе въпреки призивите за отмяната му. Това обявиха организаторите на шествието. Припомняме, че правителството се обяви против Ликовмарш. Зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев в качеството си на национален координатор за борба срещу антисемитизма се обяви против провеждането на събитието и изрази надежда, че то няма да се проведе. Георгиев изрази и надежда, че народът ни няма да се поддаде на такава провокация да почитаме хора, които са съпричастни със събития на репресии и терор.

Луковмарш

От Столична община обявиха, че са забранили провеждането на Луковмарш. Решението им обаче е било обжалвано от организаторите и съдът се е произнесъл, като е отменил заповедта на кмета и е постановил да бъде извършена промяна на предвидените мероприятия. Така от общината са одобрили единствено полагането на венци пред паметната плоча на генерал Луков. В София се очаква и контрашествие под надслов „Без нацисти по улиците ни!“.

снимка: komentator.bg

снимка: komentator.bg

Изпълнителният директор на Световния еврейски конгрес Робърт Сингер благодари на Цветан Цветанов и ГЕРБ за позицията им за Луковмарш. „За нас означава много, че правите всичко по силите си, за да запазите прекрасните традиции на България и да предотвратите този очевиден опит да се опетни доброто име на България. Аз и колегите ми с радост ще положим усилия, за да засилим още повече непоклатимата връзка на приятелство, която свързва нашите два народа“, пише в писмо Сингер.


Leave A Reply