Директорите по отбранителната политика на страните-членки на ЕС провеждат среща на 19 и 20 февруари 2018 г. в София, в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС.

ндк

Форумът има за цел да подпомогне подготовката за провеждане на Съвета по външни работи/Отбрана, който ще се състои на 6 март 2018 г. в Брюксел.

В рамките на три работни сесии участниците в срещата ще обсъдят актуалното състояние на сътрудничеството ЕС-НАТО, възможностите за постигането на повече взаимосвързаност между Постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната, Координирания годишен преглед на отбраната и Европейския фонд за отбрана, както и подобряването на военната мобилност в рамките на Европейския съюз.

НДК

Домакин от българска страна ще бъде Росица Димитрова – директор на дирекция „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната. Наред с делегатите от страните-членки на съюза, във форума ще участват представители на високо ниво от Европейската служба за външна дейност, Европейската комисия, Генералния секретариат на Съвета, Европейската агенция по отбрана и НАТО.


Leave A Reply