Столична община въвежда нощен градски транспорт, стана ясно в сряда при представяне на Новата наредба за пътуването с обществения транспорт. Линиите, които ще могат да използват гражданите в интервала от 00:00 ч. до 4:00 ч. ще са от две до четири и ще се пресичат в централната част на столицата. Цената на абонаментната карта за цялата нощна мрежа ще е 2 лева.
градски транспорт
Все още се уточняват, линиите, които ще се движат из нощна София. Останалите нововъведения са свързани с отпадане на таксата за допълнителен багаж, която в момента е на цената на един редовен билет, както и уреждане на въпроса с електронната тикет-система.
1170x878
Максималната глоба за нередовен пътник се намалява от 200 на 50 лева. Тя се прилага при съставянето на акт в случаите, когато гратисчиите отказват да заплатят глобата от 40 лева. Така с промените, максималната санкция се доближава до минималната. Новата наредба за уреждане на столичния градски транспорт ще бъде пусната за едномесечно обществено обсъждане след официалното й публикуване.


Leave A Reply