Социалният министър Бисер Петков съобщи, че още утре, когато изтече срокът на полицейската закрила за случая в „Люлин“, при който три деца бяха намерени заключени в апартамент, те ще бъдат настанени в Кризисен център.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ще бъде направено максималното децата да започнат да посещават училище. Заедно с колегите от системата на образованието ще търсим решение на този въпрос – ще се прецени какво е нивото им, трябва ли да работи с тях ресурсен учител“, каза Петков. Ангажира се и психолог, който да проведе терапевтична работа с децата.

полиция, линейка

Според информацията на Агенцията за социално подпомагане – на 15 февруари, веднага след постъпването на сигнала от журналисти, от дирекция „Социално подпомагане“ – Люлин, социални работници са отишли на адреса на семейството и са направили опит да влязат. Не са успели, защото вратата е била заключена. След потърсено съдействие от полицията и прокуратурата, са успели да влязат в жилището. Установено е, че там няма никой. Констатирани са недобри материални условия на живот. Бисер Петков каза, че през 2011 година е имало също сигнал, но е бил в резултат на пожар, а не за насилие.


Leave A Reply