Стотици хора дойдоха днес (в петък) на поклонението на бившия защитник на България Георги Марков, което се състоя в столичната църква „Света София“. Починалият внезапно на 46 години спортен директор на Септември (София) беше изпратен от много свои бивши колеги, приятели, фенове на Левски и Локомотив (София). Именно в тези два клуба той остави най-трайна следа в кариерата си, като на „Георги Аспарухов““ триумфира два пъти с титлата и три пъти с Купата на България. С националната фланелка Жоро Марков остава в историята с попадението си срещу Англия (1:1) в европейската квалификация на стадион „Българска армия“, което беше и последен мач на Христо Стоичков за България. Покойният Марков има 36 мача с екипа на „лъвовете“.

“В днешно време много трудно може да има хора като него – с огромно достойнство, самочувствие и добър човек. С кончините на Павел Панов и Георги Марков футболът ни загуби едни доста ярки личности. Аз лично загубих голям приятел, който трудно би се намерил подобен. С него сме споделяли доста неща и сме преминали през доста дълъг път”, каза Георги Иванов.638-397-georgi-markov

„Голям приятел и голям мъж. Това е страшна трагедия. Ужас. Нямам думи просто. На такъв човек да се случи такова нещо. Явно добрите хора ги прибира. Голямо сърце, което в днешно време липсва, в повечето от хората. Той беше един мъжкар“, сподели със сълзи на очи бившият вратар на Левски Георги Петков.

„Първо той беше един много голям и добър човек. Раздаваше се за приятели. Израснахме заедно от деца, играли сме заедно в юношеските национални гарнитури, в младежкия национален отбор. Това е голяма загуба като човек, беше и голям футболист. Тази седмица е голяма мъка. Първо загубихме Павел Панов, който ми е бил първият треньор в Левски и младежкия национален отбор, другият ми беше съотборник. Много тежка седмица. Да почива в мир“, сподели просълзеният Ники Митов.


Leave A Reply