Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

6093772

От думите му стана ясно още, че София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна ситуация заради интензивните валежи от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг, добави още той.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени за зимни условия, и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването. Той информира, че на магистрала „Тракия“ има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област, заради катастрофирал тир. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, от своя страна, съобщи, че над 180 машини почистват столицата, а обстановката продължава да е усложнена заради снега. Основната ни задача е осигуряване движението на градския транспорт, каза столичният кмет. Тя информира, че над 1020 човека, по данни на снегопочистващите фирми, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче продължават и това, по думите на Фандъкова, създава допълнителни трудности.

Фандъкова

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.


Leave A Reply