Усложнена е метеорологичната обстановка в цялата страна. В областите Смолян и Кърджали е обявен червен код за силен снеговалеж. Там се очакват силни снеговалежи и снежна покривка около 40 см. В цялата останала част на страната кодът е оранжев. В равнинните части ще има умерени, в планинските райони и силни снеговалежи. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище има в сила и оранжев код за опасно ниско температури. Там ще бъде много студено, а дневните температури се очаква да бъдат отрицателни.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Временно е ограничено движението на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през проходите „Пампорово“, „Рожен“ и „Превала“ и по пътя Девин – Михалково поради снегопочистване. Поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на АМ „Люлин“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в участъка Пазарджик – София в посока София на АМ „Тракия“, в участъка Ябланица – София в посока София на АМ „Хемус“, по път I-1 Ботевград – Мездра, по път I-6 София – Карлово, по път II-27 Нови пазар – Тръница, път III-1801 Перник – Голямо Бучино, поради снегопочистване.  Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода „Печинско“ и по път II-37 Батак – Доспат поради снегопочистване.


Leave A Reply