Тежка обстановка заради обилния снеговалеж в София. Кметът Йорданка Фандъкова призовава гражданите да не използват автомобилите си, ако това не е наложително.
Почистването ще продължи през целия ден, заяви Фандъкова. По думите й 182 машини са на терен в момента и не са спирали работа през цялата нощ. Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Моля всички шофьори и граждани, които нямат ангажименти, да не изкарват колите си навън. Градският транспорт се движи по своите маршрути. Обстановката е тежка, усложнена, затруднена. Почистването по малките улици ще започне след като спре снеговалежът. Към момента всички усилия са насочени към осигуряване движението на градския транспорт. Там, където е необходимо, ще се затварят улици, за да се почиства и след това ще се освобождава движението. Поради тежката усложнена обстановка на Витоша с -12 градуса температури по данни на ПСС и опасности от лавини, затворихме движението натам. Моля всеки, който е планирал качване на планината днес, да не го прави. Също така е затруднено движението и на пешеходци. Моля всички, които имат възможност, да почистят пред домовете си и пред офисите си“, призова столичният кмет.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ограничено e движението на товарни автомобили над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на Автомагистрала „Люлин“ поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.


Leave A Reply